Ker temperature še vedno niso usklajene s trenutnem letnem časom, se še vedno priležejo jedi, ki dišijo po zimi. Danes sem naredila Ješprenjčkovo juho. Kljub ne ravno simpatičnemu imenu se je izkazala za zelo okusno :).
Sestavine:
- 10 dag ješprenja
- 8 dag fižola
- 3 krompirje (ker ne maram krompirja v juhah, sem tole vrstico izpustila)
- glavico ohrovta
- 2 korenčka
- 2 paradižnika (namesto svežega paradižnika sem uporabila pasirane pelate)
- 1/2 čebule
- 3 stroke česna
- košček gomolja zelene
- nekaj vejic peteršilja
- vejico majarona (jaz sem uporabila posušeno različico)
- 2 lista žajblja
- 2 žlici olivnega olja (tole sem izpustila, ker sem pozabila :))
- sol in poper (moj najljubši je kajenski poper, ki je za razliko od črnega želodčku prijazen :))
Priprava:
- Ješprenj in fižol namoči čez noč in ju naslednji dan skupaj skuhaj.
- Ko že nekaj časa vreta (okrog 20 minutk), dodaj krompir (ali pa ne, če ga tako kot jaz ne maraš v juhah :)), na kocke narezan korenček, na rezance narezan ohrovt in narezane še preostale dodatke.
- Dodaj olje, sol in poper. Pusti, da juha počasi vre, dokler niso vse sestavine kuhane.
Končna ocena: Po pravici povedano nisem bila prepričana, da se bo ohrovt popolnoma ujel z ostalimi okusi, a je bila moja skrb odveč :).
Števec prvih korakov: 21/365