Ješprenjčkova juha

Ker temperature še vedno niso usklajene s trenutnem letnem časom, se še vedno priležejo jedi, ki dišijo po zimi. Danes sem naredila Ješprenjčkovo juho. Kljub ne ravno simpatičnemu imenu se je izkazala za zelo okusno :).

Sestavine:

  • 10 dag ješprenja
  • 8 dag fižola
  • 3 krompirje (ker ne maram krompirja v juhah, sem tole vrstico izpustila)
  • glavico ohrovta
  • 2 korenčka
  • 2 paradižnika (namesto svežega paradižnika sem uporabila pasirane pelate)
  • 1/2 čebule
  • 3 stroke česna
  • košček gomolja zelene
  • nekaj vejic peteršilja
  • vejico majarona (jaz sem uporabila posušeno različico)
  • 2 lista žajblja
  • 2 žlici olivnega olja (tole sem izpustila, ker sem pozabila :))
  • sol in poper (moj najljubši je kajenski poper, ki je za razliko od črnega želodčku prijazen :))

Priprava:

  • Ješprenj in fižol namoči čez noč in ju naslednji dan skupaj skuhaj.
  • Ko že nekaj časa vreta (okrog 20 minutk), dodaj krompir (ali pa ne, če ga tako kot jaz ne maraš v juhah :)), na kocke narezan korenček, na rezance narezan ohrovt in narezane še preostale dodatke.
  • Dodaj olje, sol in poper. Pusti, da juha počasi vre, dokler niso vse sestavine kuhane.

Končna ocena: Po pravici povedano nisem bila prepričana, da se bo ohrovt popolnoma ujel z ostalimi okusi, a je bila moja skrb odveč :).

Day 21 Ješprenjčkova juhaŠtevec prvih korakov: 21/365

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja