Kvinoja z mavrahi

Ko sem na tržnici zagledala gobice mavrahe (ali po domače pasje smrčke :)), sem si rekla, da bi bili dobra ideja za moj projekt, saj še jih nisem nikoli poskusila. Danes sem jih vključila v recept, kjer običajno uporabim jurčke.

Sestavine (za 2 osebi):

  • polovica čebule
  • 2 stroka česna
  • olivno olje
  • 100g gobic (po želji jih lahko dodamo več, uporabimo lahko tudi posušene gobice – v tem primeru jih predhodno namočimo)
  • 150g kvinoje
  • timijan
  • sol, kajenski poper
  • vejica peteršilja
  • 0,3dcl belega vina

Priprava:

  • Kvinojo dobro operemo (sicer je grenka) in jo skuhamo ločeno – v 2,5kratni količini slane vode.
  • Na olivnem olju popražimo čebulo, dodamo gobice (predhodno poparjene s kropom in narezane) in timijan. Po nekaj minutah dodamo še česen in ko česen zadiši, dodamo vino in vejico peteršilja. Ko vino izpari, primešamo kvinojo.

Končna ocena: čez jurčke jih ni 🙂

Day 41 kvinoja mavrahiŠtevec prvih korakov: 41/365 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja