Ko sem na tržnici zagledala gobice mavrahe (ali po domače pasje smrčke :)), sem si rekla, da bi bili dobra ideja za moj projekt, saj še jih nisem nikoli poskusila. Danes sem jih vključila v recept, kjer običajno uporabim jurčke.
Sestavine (za 2 osebi):
- polovica čebule
- 2 stroka česna
- olivno olje
- 100g gobic (po želji jih lahko dodamo več, uporabimo lahko tudi posušene gobice – v tem primeru jih predhodno namočimo)
- 150g kvinoje
- timijan
- sol, kajenski poper
- vejica peteršilja
- 0,3dcl belega vina
Priprava:
- Kvinojo dobro operemo (sicer je grenka) in jo skuhamo ločeno – v 2,5kratni količini slane vode.
- Na olivnem olju popražimo čebulo, dodamo gobice (predhodno poparjene s kropom in narezane) in timijan. Po nekaj minutah dodamo še česen in ko česen zadiši, dodamo vino in vejico peteršilja. Ko vino izpari, primešamo kvinojo.
Končna ocena: čez jurčke jih ni 🙂