Dolgo sem trmasto vztrajala pri zajtrku z ovsenimi kosmiči in mleku. Nikakor jih nisem mogla vzljubiti in sem jih črtala iz idej za zajtrk. Ko sem našla recept za ovseno kašo z banano, sem se odločila, da dam ovsenim kosmičem še zadnjo priložnost. Če mi niso všeč v hladni različici, mi bodo pa morda v topli?
Recept sem malce priredila po svoje. Navadno mleko sem zamenjala s sojinim, med z javorjevim sirupom, ter dodala priljubljene oreščke.
Sestavine (za 2 osebi):
- 400 ml sojinega mleka (meni je daleč najboljše nesladkano sojino mleko od Alnature, po želji del mleka nadomestimo z vodo)
- 80 g ovsenih kosmičev
- polovico ščepca soli
- polovico banane
- 4 žličke javorjevega sirupa
- mandlji in lešniki (najbolj njami so namočeni čez noč)
Priprava:
- Na srednjo temperaturo pristavimo kozico z mlekom. Ko se začnejo na robu površine mleka delati mehurčki (tik preden tekočina zavre), dodamo ovsene kosmiče in sol.
- Mešamo z leseno kuhalnico. Ko se na robu površine začnejo znova delati mehurčki, znižamo temperaturo. Kosmiče v pokriti kozici kuhamo še nekaj minut, dokler niso prijetno mehki.
- Ovseno kašo razporedimo po skledicah. Banano olupimo in narežemo na kolobarje, ki jih razporedimo po vrhi kaše. V vsako skodelico dodamo 2 žlički javorjevega sirupa in oreške.
Še ocena: o ja, veliko bolje od kosmičev iz moje preteklost, ovseni kosmiči se vračajo na jedilnik :). Bom pa nasledjnič izpustila banano (morda tudi javorjev siruo) in dodala več oreščkov.
Števec prvih korakov: 45/365