Obožujem testenine z zelenjavo – uporabim karkoli imam v tistem trenutku na razpolago. Rada spreminjam način rezanja zelenjave (kocke, kolobarji, …), kar daje omakam vedno svež videz :). Danes sem prvič dodala pinjole (me je njihov okus navdušil, ko sem jih dodala polnjenim bučkam).
Za zelenjavne omake raje uporabim široke rezance, ampak tokrat sem skuhala špagete, ker je bila v trgovini polička z mojimi priljubljenimi rezanci prazna.
Sestavine in priprava današnje različice:
- Na olivnem olju popražimo zelenjavo (por, korenček, paprika, bučke, koruza) in pinjole. Lahko dodamo cvetačo, brokoli ali karkoli se nam “valja” po hladilniku. Solimo, popramo, tik pred koncem kuhanja dodamo kislo smetano.
- Skuhamo testenine in dodamo omako.
Števec prvih korakov: 32/365 (danes je slavnostna otvoritev drugega meseca, jupiii :))