Bučke so uporabne in odlične na tako veliko načinov, da bi jih lahko proglasila kar za najbolj fleksibilno gurmansko sestavino. Uporabljam jih v omakicah za testenine, popečem in obložim s česnom in peteršiljem, napolnim z ajdo, … Glede na to, da moje oboževanje bučk meji že skoraj na čaščenju :), je skoraj neverjetno, da jih še nisem nikoli uporabila v polpetih.
Moji prvi polpeti so skoraj razpadli, pa vendar so mi razkrili še eno zlato jamo :). Naribanim bučkam, ki sem jih posolila, pustila nekaj časa stati ter dobro ožela, sem dodala namočene ovsene kosmiče, čebulo, česen, papriko, peteršilj, origano, baziliko, sol in poper. Na vsak način sem želela narediti vegansko različico, ampak brez jajc je bilo manj veziva. Naslednjič poskusim srečo še z manj namočenimi kosmiči, da ne bodo polpeti samo njami, ampak tudi estetsko popolni :).
Še nasvet: polpete lahko namesto na peki papirju pečemo kar na pekaču za pico :).
Števec prvih korakov: 48/365