Naravni & divji riž z zelenjavo, dimljen tofu

Zaradi negativnega slovesa, ki se v zadnjem času srži soje, sem se začela izogibati vsemu, kar vsebuje sojo. Resnica gor ali dol, prišla sem do modrega zaključka, da mi občasno uživanje ne more škoditi bolj od ostalih predelanih živil, ki so jih polne police trgovin.

Včasih se prileže sprememba jedilnika in moji najljubši različici riža sem dodala dimljen tofu. Moram priznati, da mi je bolj všeč navaden tofu v marinadi iz sojine omake, gorčice ter čebule, ampak dimljen tofu je bil veliko bolj enostaven za pripravo. Samo narežemo ga na tanke rezine, z brisačko pritisnemo na rezine, da odstranimo vodo iz tofuja, ter ga popečemo (jaz sem uporabila kokosovo maščobo).

Saj ne da bi se hvalila :D, ampak današnji riž je bil najboljši riž v moji kuharski karieri. Dolgo sem se mu na daleč izogibala, ker mi ne glede na trud ni uspel, tako kot bi želela. Vztrajala sem samo zaradi mojega dragega, ki ga obožuje. In vsakič, ko sem ga naredila, sem ga skušala izpopolniti, nekaj dodati ali odvzeti. Saj veste, kjer je volja, je tudi pot :).

Rjavi & divji riž z zelenjavo (za dve osebi):

  • Najprej popražimo dva na kocke narezana korenčka, mlado čebulo, polovico večje paprike in grah. Dodamo na kocke narezano bučko in por, pražimo še nekaj minut.
  • Dodamo 120 g riža (zaenkrat je meni najljubši naravni z divjim rižem, znamke Alnatura), ki ga predhodno  namočimo v vodi z dodatkom limoninega soka ali jogurta – zakaj je to priporočljivo, lahko preberete tukaj.
  • Ko riž postekleni, dodamo sesekljan česen ter pol žličke posušenega origana.
  • Dodamo dve žlici zmiksanih pelatov, solimo ter zalijemo z vodo.
  • Ko je riž kuhan, vmešamo narezane liste sveže bazilike (nič šparat, ker je odlična :)) in žlico kvasa v kosmičih (lahko tudi parmezan in žlico sladke smetane, če ne želite veganske različice ).

Day 90 - dimljen tofu 1 Day 90 - dimljen tofu 2Števec prvih korakov: 90/365

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja