Moja teorija glede vsega dobrega, kar je na voljo le določeno obdobje leta je, da si je potrebno to privoščiti čim bolj pogosto. Sedaj so v moji kuhinji najbolj aktualni šparglji in jagode. Če bom nekega dne rekla: “A SPET bova jedla šparglje / jagode???”, potem bo moj cilj dosežen :).
Danes sem prvič pripravila šparglje z mlado čebulo in žafranom. Mladi krompirček je bil idealna priloga, moj dragi je celoto ocenil z “Vrhunsko” :).
Sestavine (za 2 osebi):
- 250 g špargljev
- 150 g mlade čebule z listi
- olivno olje
- sol, kajenski poper
- muškatni orešček
- ščepec žafrana
- 0,5 dcl zelenjavne osnove
Priprava:
- Na olju praži narezano mlado čebulo skupaj z listi, dodaj na 3cm dolge koščke narezane ali nalomljene šparglje (pred tem obvezno odstrani olesenele dele).
- Začini z muškatnim oreščkom, soli, poprav, prepraži, zalij z osnovo in duši.
- Ko so šparglji zlato rumeno opraženi, jih poškropi z olivnim oljem.
- Postrezi tople ali hladne.
Števec prvih korakov: 43/365