Šparglji z mlado čebulo in žafranom

Moja teorija glede vsega dobrega, kar je na voljo le določeno obdobje leta je, da si je potrebno to privoščiti čim bolj pogosto. Sedaj so v moji kuhinji najbolj aktualni šparglji in jagode. Če bom nekega dne rekla: “A SPET bova jedla šparglje / jagode???”, potem bo moj cilj dosežen :).

Danes sem prvič pripravila šparglje z mlado čebulo in žafranom. Mladi krompirček je bil idealna priloga, moj dragi je celoto ocenil z “Vrhunsko” :).

Sestavine (za 2 osebi):

  • 250 g špargljev
  • 150 g mlade čebule z listi
  • olivno olje
  • sol, kajenski poper
  • muškatni orešček
  • ščepec žafrana
  • 0,5 dcl zelenjavne osnove

Priprava:

  • Na olju praži narezano mlado čebulo skupaj z listi, dodaj na 3cm dolge koščke narezane ali nalomljene šparglje (pred tem obvezno odstrani olesenele dele).
  • Začini z muškatnim oreščkom, soli, poprav, prepraži, zalij z osnovo in duši.
  • Ko so šparglji zlato rumeno opraženi, jih poškropi z olivnim oljem.
  • Postrezi tople ali hladne.

Day 43 šparglji mlada čebula žafranŠtevec prvih korakov: 43/365

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja