Odkar sem odkrila božanske pirine testenine, sem iskala pirino različico testenin za lazanjo. Ko sem jih končno zagledala na polički v trgovini, je bilo več kot očitno, da bo v kratkem na jedilniku moja priljubljena zelenjavna lazanja :). Okusna je z vsemi mogočimi nadevi in rada kombiniram različne sestavine (beri: odvisno od tega, kaj je na zalogi v hladilniku :)).
Danes sem naredila eno izmed mojih najljubših kombinacij: bučke, korenček, rdeča paprika, por, koruza, ščepec origana, žlica spasiranih pelatov in večje količine bazilike (mislim, da bazilike enostavno ne more biti preveč :). Med plasti sem dodala svežo mocarelo. Mi je bolj všeč od ostalih sirov, pa ne le zato, ker je manj predelana, temveč tudi zaradi blagega okusa, ki nežno dopolnjuje vse ostalo. Za bešamel najraje uporabim sojino mleko, ampak glede na deljena mnenja, ki krožijo o soji, še razmišljam o primerni zamenjavi.
Končna ocena? Pirine testenine so njami v vseh oblikah :).
Števec prvih korakov: 78/365
mnenja o soji???
Predvsem o gensko spremenjeni, ki naj bi bila ohinsploh škodljiva … Še vedno jo dodajam prehrani, ampak manj kot prej.
aja.. to pa nisem še slišala.. joj jaz sojino omako vsak dan jem v solati.. ni je zelene solate več na moji mizi brez soje :))) mogoče na pikniku naredim za probat :)))
Sojina omaka je fermentiran izdelek – takšni so baje še najboljša izbira, če ješ sojo (ampak mora biti bio).